Λογοθεραπεία, Εργοθεραπεία, ΔΙΕΚΕΑ Μαθησιακές Δυσκολίες, Ψυχοθεραπεία παιδιών κι εφήβων, ΔΕΠΥ, Αυτισμός, Ψυχολογική υποστήριξη ανηλίκων, Ειδική αγωγή, Ανάπτυξη λόγου

Συμβουλευτική Γονέων - ΔΙΕΚΕΑ - ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΤΤΙΚΗΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:

Η συμβουλευτική σε γονείς και κηδεμόνες εστιάζει σε θέματα που αφορούν στη διαπαιδαγώγηση και το κατάλληλο χειρισμό των παιδιών. Στο πλαίσιο της συμβουλευτικής, ο ειδικός παρέχει αφενός ψυχολογική στήριξη στο γονέα και αφετέρου δίνει κατευθυντήριες γραμμές με στόχο την αντιμετώπιση του εκάστοτε αιτήματος, με στόχο τη βέλτιστη προσαρμογή των υπηρεσιών του κέντρου στις ανάγκες του παιδιού, της οικογένειας και του ενήλικα που επισκέπτεται το κέντρο μας, αλλά και την ενίσχυση της ψυχοκοινωνικής προσαρμογής τόσο του ίδιου όσο και του οικογενειακού περιβάλλοντος.

Η παρέμβαση εξειδικευμένων ψυχολόγων του ΔΙΕ.ΚΕ.Α. συμβάλει σε μια ολιστική προσέγγιση και αντιμετώπιση των παραπάνω προβλημάτων ή και άλλων ανεξάρτητων δυσκολιών, όπως ειδικότερα προβλήματα συμπεριφοράς (ανησυχία, επιθετικότητα, απόσυρση, αδιαφορία) ή και διαχείρισης συναισθημάτων (άγχος, θυμός, θλίψη). Αυτό επιτυγχάνεται στο πλαίσιο:

  • Συστηματικής συνεργασίας του ψυχολόγου με τους άλλους ειδικούς του κέντρου
  • Ατομικής συμβουλευτικής ενηλίκων
  • Συμβουλευτικής γονέων

Η συμβουλευτική γονέων έχει στόχο να ενδυναμώσει το ρόλο κάθε γονέα ώστε ο ίδιος να είναι σε θέση να βοηθήσει το παιδί να ωριμάσει συναισθηματικά και να αυτονομηθεί.

 
Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού